Vrijspraak poging doodslag door te steken met een mes

Op 11 januari 2018 heeft de rechtbank Noord-Nederland, met als zittingsplaats Groningen, uitspraak gedaan in een zaak over poging doodslag.

Vrijspraak poging doodslag door te steken met een mes

Aan de verdachte is (onder andere) poging doodslag ten laste gelegd. Het slachtoffer maakte naar zijn zeggen een compliment via sociale media naar de verdachte, welke opmerking door de verdachte en haar vriend niet op prijs werd gesteld. Op grond van dit contact heeft er een ontmoeting plaatsgevonden op de parkeerplaats van een Aldi-filiaal, met de kennelijke bedoeling om te praten. Na afloop van de afspraak hebben zowel het slachtoffer als de verdachte (snij)verwondingen opgelopen aan de handen. De verklaringen van de verdachte en het slachtoffer lopen uiteen. De verdachte verklaarde dat het slachtoffer een mes bij zich had, welke de verdachte heeft afgepakt, terwijl het slachtoffer heeft verklaard dat de verdachte een mes bij zich had, waarmee zij het slachtoffer zou hebben geprikt, waarna het slachtoffer  het mes heeft afgepakt. Zowel de verdachte als het slachtoffer verklaren verwondingen te hebben opgelopen door het ‘afpakken’ van het mes van de ander.

 

Standpunt advocaat en rechtbank Groningen

De strafrechtadvocaat heeft vrijspraak bepleit ten aanzien van het ten laste gelegde. De rechtbank Groningen stelt dat er geen objectieve informatie voorhanden was die het ene scenario aannemelijker maakte dan het andere scenario. De rechtbank oordeelt, dat nu er niet voldoende objectief en redengevend bewijsmateriaal beschikbaar is en dat de lezing van de verdachte niet volstrekt onaannemelijk is, dat niet met voldoende zekerheid kan worden vastgesteld dat het slachtoffer de waarheid heeft verklaard. De rechtbank spreekt de verdachte dan ook vrij.

 

Advocaat poging doodslag Groningen

Dankzij het pleidooi van de strafrechtadvocaat is de verdachte vrijgesproken van poging doodslag. Wordt u zelf verdacht van poging doodslag? Wanneer u het contactformulier op de website invult neemt een ervaren advocaat voor poging doodslag direct gratis en vrijblijvend contact met u op voor uw strafzaak in Groningen!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op