Strafrechtadvocaat voor zware mishandeling in Groningen

Advocaat voor poging zware mishandeling in Groningen

Wordt u verdacht van een poging tot zware mishandeling in Groningen? U zult dan voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank Groningen moeten verschijnen. Er zullen drie rechters zijn die uitspraak gaan doen in uw strafzaak in Groningen. Poging tot zware mishandeling wordt gezien als een ernstig feit, waar u tevens een gevangenisstraf voor opgelegd kunt krijgen. Een rechter moet wel voldoende bewijs hebben om de poging tot zware mishandeling bewezen te verklaren. Daarom is het verstandig om u bij te laten staan door een ervaren strafrechtadvocaat. Een strafrecht advocaat kan er in sommige gevallen voor zorgen dat u een lagere straf krijgt, of zelfs vrijgesproken wordt.

Wat is een poging tot zware mishandeling?

Zware mishandeling is strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht. Het gaat om het opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toebrengen aan een ander. Er is sprake van zwaar lichamelijk letsel als iemand een ziekte heeft die geen uitzicht op volkomen genezing overlaat, als iemand ongeschikt is geworden om zijn beroep uit te oefenen, en als een vrouw haar vrucht afdrijft of doodgaat. Ook wordt onder zwaar lichamelijk letsel de storing van verstandelijke vermogens bedoeld die langer dan vier weken heeft geduurd.

Voor zware mishandeling kunt u een gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren en/of een geldboete van €82.000,- opgelegd krijgen.

U wordt verdacht van een poging tot doodslag. Een poging tot een misdrijf is ook strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht. Er is pas sprake van een poging als uw voornemen zich ook daadwerkelijk door een begin van uitvoeren heeft geopenbaard. U moet dus allereerst opzet hebben gehad om iemand zwaar te mishandelen. Daarnaast moet uw gedraging naar uiterlijke verschijningsvormen worden beschouwd als te zijn gericht op de voltooiing van zware mishandeling.

Omdat het bewijzen van een poging doorgaans ingewikkelder ligt, is het verstandig dat u een ervaren strafrechtadvocaat inschakelt. Een stafrechtadvocaat kan voor u een verdedigingsstrategie bepalen en kan er in sommige gevallen voor zorgen dat uw straf lager uitvalt of dat u vrijgesproken wordt.

 

Straffen voor poging zware mishandeling in Groningen: de invloed van een advocaat

De straffen die voor poging tot zware mishandeling in Groningen worden opgelegd kunnen erg hoog zijn. Een poging wordt weliswaar lager gestraft dan een voltooid feit, maar alsnog wordt het gezien als een ernstig delict. U kunt dus voor een poging tot zware mishandeling een hoge gevangenisstraf opgelegd krijgen. Er moet dan dus wel van een poging gesproken kunnen worden. In sommige gevallen wordt u vervolgd voor een poging terwijl hier nieteens voldoende bewijs voor is. Als u besluit om een strafrecht advocaat in te schakelen kan uw advocaat uw dossier opvragen bij het Openbaar Ministerie Groningen. Vervolgens kan uw advocaat naar het verzamelde bewijs kijken. Als het bewijs niet toereikend is heeft u kans op vrijspraak. Het blijkt dus wel dat het belang van bijstand door een ervaren advocaat groot is. Als u zich niet bij laat staan door een ervaren strafrechtadvocaat loopt u de kans dat u een hoge gevangenisstraf opgelegd krijgt en dit heeft natuurlijk een grote invloed op uw leven. Uw strafrechtadvocaat begrijpt dus dat u een groot belang heeft bij een goede uitkomst van uw strafzaak in Groningen.

Ook kan er voor poging tot zware mishandeling een hoge geldboete opgelegd worden. Dit kan oplopen tot in de tientallen duizenden euro’s die u verplicht bent om te betalen. Zo kunt u uw hele leven aan een torenhoge schuld vastzitten! Een strafrechtadvocaat kan dit in sommige gevallen voor u voorkomen. Neemt u dus tijdig contact op!

 

Poging tot zware mishandeling in Groningen: Een advocaat

Als u verdacht wordt van een poging tot zware mishandeling in Groningen, dan moet u waarschijnlijk voor de meervoudige strafkamer in Groningen verschijnen. Een strafrechtadvocaat kan voor u uw strafdossier bij het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, locatie Groningen opvragen. Een advocaat zal altijd naar het tegen u verzamelde bewijs in uw strafzaak in Groningen kijken en hierop een geënt verweer voeren tijdens de zitting in Groningen.

 

Contact met een ervaren strafrechtadvocaat in Groningen

Als u graag in contact wil komen met een ervaren strafrecht advocaat t die u bij kan staan in uw strafzaak in Groningen, vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk, en geheel vrijblijvend, contact met u op. Wij kunnen u verzekeren van de best mogelijke verdediging in uw strafzaak in Groningen, doordat u altijd wordt bijgestaan door een advocaat met veel ervaring, en niet door een stagiaire of beginnend advocaat. Als u niet veel verdient kunnen wij u bijstaan op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak worden gemaakt. Wij werken landelijk!

Advocaat nodig?

Actualiteiten poging zware mishandeling