Strafrechtadvocaat voor witwassen in Groningen

Advocaat voor witwassen in Groningen

Witwassen wordt gezien als een ernstig strafbaar feit. Als u verdacht wordt van witwassen zult u dan ook hoogstwaarschijnlijk voor de rechter aan het Guyotplein 1 in Groningen moeten verschijnen. De rechter kan hoge straffen opleggen voor witwassen in Groningen. Zo kan het zijn dat u een gevangenisstraf of een geldboete opgelegd krijgt. Een ervaren strafrecht advocaat kan in sommige gevallen voor u een lagere straf of vrijspraak bereiken.

Wat is witwassen?

Witwassen is strafbaar gesteld in artikel 420bis van het Wetboek van Strafrecht. Witwassen is simpel gezegd het verbergen of verhullen van de herkomst van goederen of gelden. Deze goederen of gelden zijn bij witwassen afkomstig uit een misdrijf. Witwassen is het ‘legaal maken’ van illegale goederen of gelden. Hierop staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaren en/of een geldboete van maximaal €82.000,-.

Indien u een verdachte transactie heeft gedaan zijn bepaalde beroepsgroepen en branches op grond van de wet verplicht ongebruikelijke transacties te melden bij de Financial Intelligence Unit (FIU). De FIU beoordeeld of een transactie verdacht is, en geeft dit vervolgens door aan de politie, FIOD of de Koninklijke Marechaussee.

Omstandigheden die de straf kunnen verhogen zijn witwassen in de uitoefening van beroep of bedrijf of als er een gewoonte gemaakt wordt van het witwassen en dit dus met regelmaat gebeurd. In dat geval is de maximale gevangenisstraf acht jaren en/of een geldboete van maximaal €82.000,-.

Ook strafbaar gesteld is de zogenoemde schuldwitwassen. Dit wordt gestraft met een gevangenisstraf van maximaal twee jaren en/of een geldboete van maximaal €82.000,-. Van schuldwitwassen is sprake als een persoon die verdacht wordt van witwassen wist, of behoorde te weten dat de goederen of gelden afkomstig waren uit enig misdrijf. In dit geval maakt de verdachte zich niet opzettelijk schuldig aan witwassen, maar had hij wel kunnen weten dat het betreffende goed afkomstig was uit enig misdrijf.

 

Straffen voor witwassen door de rechter in Groningen

Het OM eist vaak hoge straffen voor witwassen omdat het gezien wordt als een ernstig feit. De rechter gaat hier vaak in mee en legt vaak hoge gevangenisstraffen en geldboetes op. Een advocaat kan dit voor u voorkomen. Een advocaat kan namelijk in sommige gevallen een lagere straf bepleiten. Als er niet voldoende bewijs is kan een ervaren strafrecht advocaat er soms ook voor zorgen dat u wordt vrijgesproken.

Wij begrijpen dat een gevangenisstraf een grote invloed op uw leven zal hebben en daarom zullen wij u dan ook de beste verdediging bieden die mogelijk is in uw strafzaak in Groningen.

 

Strafrechtadvocaat Groningen witwassen

Indien u verdacht wordt van witwassen heeft u waarschijnlijk een dagvaarding ontvangen van de Officier van Justitie. U zult dan voor de rechter in Groningen moeten verschijnen om uzelf te verantwoorden. Het Openbaar Ministerie eist vaak hoge straffen voor witwassen. Het is daarom belangrijk om goede verdediging van een advocaat te krijgen tijdens de zitting. Een advocaat kan in sommige gevallen voor u een lagere straf bereiken in uw strafzaak in Groningen. Als blijkt dat er niet voldoende bewijs is van witwassen, zal uw advocaat altijd proberen om vrijspraak te bereiken.

 

Contact met een strafrecht advocaat voor witwassen

Als u verdacht wordt van witwassen en u wilt graag in contact komen met een ervaren strafrecht advocaat, vult u dan onderstaand contactformulier in. Op deze manier zal u zo snel mogelijk en geheel vrijblijvend teruggebeld worden door een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen. Als u niet veel verdient, staan wij u graag bij op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kunt u vaak tot een vaste prijsafspraak komen met uw advocaat. Wij werken landelijk en behandelen iedere zaak met evenveel zorg en aandacht. Daar staan wij voor! Vult u nu onderstaand contactformulier in om in contact te komen met een advocaat: