Strafrechtadvocaat voor voorlopige hechtenis in Groningen

Advocaat voorlopige hechtenis Groningen

Wanneer er een verdenking bestaan van een strafbaar feit, kan in sommige gevallen voorlopige hechtenis worden opgelegd. De verdachte wordt dan tot behandeling van de strafzaak in Groningen vastgehouden. Als er sprake is van voorlopige hechtenis is bijstand door een ervaren strafrechtadvocaat belangrijk, omdat voorlopige hechtenis bij sommige strafbare feiten niet toegestaan is.

Wat is voorlopige hechtenis?

De Officier van Justitie kan in uw strafzaak in Groningen aan de rechter-commissaris vragen om u voorlopige hechtenis op te leggen. Er wordt dan een bevel tot bewaring afgegeven. De voorlopige hechtenis wordt uitgezeten in een huis van bewaring.

Als er ernstige vermoeden van schuld zijn, of andere ernstige bezwaren tegen de verdachte zijn kan hij worden vastgehouden voor veertien dagen. Het moet ook gaan om een strafbaar feit waarbij een gevangenisstraf van vier jaar of meer opgelegd kan worden. Als de verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats heeft in Nederland, dan telt deze vier jaar niet. Het bevel tot bewaring kan slechts opgelegd worden als er sprake is van vluchtgevaar, of als de maatschappelijke veiligheid in het gedrang komt.

Het bevel tot bewaring kan tevens worden verlengd met dertig tot negentig dagen. Dit gebeurd tijdens een zogenoemde raadkamerzitting in Groningen. Het is altijd verstandig als een verdachte hierbij aanwezig is, omdat hij zelf ook mag spreken. Een strafrechtadvocaat kan meegaan tijdens de raadkamerzitting in Groningen en kan bepleiten dat verdachte vrij moet komen en dat gevangenhouding niet langer nodig is. In dat geval bestaat de kans dat de voorlopige hechtenis tussentijds beëindigd wordt. Ook kan de voorlopige hechtenis worden geschorst, wat inhoudt dat er aan de schorsing voorwaarden verbonden worden. Als deze voorwaarden geschonden worden dan kan er weer voorlopige hechtenis opgelegd worden.

 

Strafrechtadvocaat voorlopige hechtenis in Groningen

Als u of een familielid mogelijk voorlopige hechtenis te wachten staat, twijfelt u dan niet om een ervaren strafrecht advocaat in te schakelen voor de strafzaak in Groningen. In veel gevallen kan een strafrecht advocaat de voorlopige hechtenis tegengaan, omdat hiervoor niet voldoende redenen aanwezig zijn. Als een verdachte niet bij wordt gestaan, loopt hij de kans om misschien voor niets vast te worden gezet. Een strafrechtadvocaat kan het strafdossier bij het Openbaar MInisterie Groningen opvragen, en zal dan de verdediging van de verdachte op zich nemen.

 

Contact met een advocaat voor voorlopige hechtenis in Groningen

Als u graag in contact wil komen met een ervaren strafrechtspecialist voor voorlopige hechtenis in Groningen, vult u dan onderstaand contactformulier in. Op deze manier zal er geheel vrijblijvend contact met u op worden genomen. Er zal altijd een ervaren strafrecht advocaat aan uw strafzaak in Groningen werken, geen stagiaire of beginnend advocaat. Als u niet veel verdient, kunnen wij uw strafzaak behandelen op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijs afgesproken worden. In beide gevallen werken wij met evenveel zorg en aandacht aan uw zaak. Wij werken landelijk. Vult u nu onderstaand contactformulier in, en u zal vrijblijvend teruggebeld worden.