Strafrechtadvocaat voor vernieling in Groningen

Advocaat voor vernieling in Groningen

Als u wordt verdacht van vernieling dan zult u waarschijnlijk een dagvaarding hebben ontvangen om bij de politierechter aan het Guyotplein 1 in Groningen te verschijnen. De rechter wilt dat u verantwoording aflegt over uw daden en zal u een straf opleggen als er voldoende bewijs is dat u daadwerkelijk iets heeft vernield. Een advocaat kan voor u bekijken of er inderdaad voldoende bewijs is, en zal altijd proberen om een lagere straf of vrijspraak te bereiken.

Wat is vernieling?

Vernieling is strafbaar gesteld in artikel 350 van het Wetboek van Strafrecht. Er is sprake van vernieling indien men opzettelijk en in strijd met de wet een goed dat aan een ander toebehoort, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt of wegmaakt. Er wordt dus inbreuk gemaakt op het eigendomsrecht van een ander. Dit wordt bestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren en/of een geldboete van maximaal €20.500,-.

Indien men opzettelijk en in strijd met de wet, een dier dat aan een ander toebehoort, doodt, beschadigt, ‘onbruikbaar maakt’ of wegmaakt werkt dit strafverzwarend. De maximale gevangenisstraf is dan drie jaren en/of een geldboete van maximaal €20.500,-.

In bovenstaande gevallen is er sprake van ‘gewone’ vernieling. De wet kent echter nog andere vormen van vernieling zoals:

  • Vernieling van computergegevens;
  • vernieling werken van openbaar nut;
  • vernieling van gebouw of (lucht)vaartuig;
  • vernieling van bewijsstukken;
  • vernieling van een goed waarop beslag ligt;
  • vernieling van een waterkering of elektriciteitswerk.

Bovenstaande, en andere soorten van vernieling zijn tevens in de wet te vinden, en kennen ook andere maximumstraffen. Indien u verdacht wordt van vernieling kan uw strafrechtadvocaat u adviseren over de straftoemeting.

 

Straffen voor vernieling in Groningen

De Officier van Justitie zal tijdens de zitting in Groningen met een strafeis komen. De rechter hoeft deze strafeis niet te volgen en zal altijd als laatste uitspraak doen. Voor vernieling kunt u echter een hoge werkstraf opgelegd krijgen die u verplicht bent om uit te voeren. Deze taakstraffen kunnen soms wel oplopen tot 100 uur! Realiseert u  zich goed dat dit drie volledige werkweken zijn en dat u naast uw fulltime baan de tijd moet vinden om deze straf uit te voeren. Als u dit niet doet dan zult u in vervangende hechtenis worden genomen.

Ook kan de rechter aan u een geldboete opleggen. De geldboetes in Nederland zijn erg hoog. Het gebeurt soms dat mensen door een geldboete met hoge schulden achterblijven.

Een ervaren strafrecht advocaat is gespecialiseerd in zaken zoals vernieling in Groningen en kan u in vaak helpen om de straf te beperken. Als blijkt dat er niet voldoende bewijs is dat u iets heeft vernielt, kan een strafrecht advocaat u helpen om vrijgesproken te worden. Neem dus tijdig contact op met een advocaat voor uw strafzaak in Groningen!

 

Bijstand door een ervaren strafrecht advocaat voor vernieling

Indien u verdacht wordt van vernieling heeft u waarschijnlijk een dagvaarding ontvangen van de Officier van Justitie. U zult dan voor de politierechter moeten verschijnen om uzelf te verantwoorden. In dat geval is het verstandig om u bij te laten staan door een ervaren en professionele strafrecht advocaat. Een strafrechtadvocaat kan namelijk uw strafdossier opvragen bij het Openbaar Ministerie in Groningen en op die manier kan hij bekijken wat de feiten en omstandigheden zijn in uw strafzaak. Hierdoor kan uw advocaat een goede verdediging voor u voeren tijdens de zitting.

 

Contact met een ervaren advocaat voor vernieling in Groningen

Als u graag in contact wilt komen met een ervaren strafrechtadvocaat, vult u dan nu onderstaand contactformulier in. Op deze manier zal er  zo snel mogelijk en geheel vrijblijvend contact met u worden opgenomen. Onze advocaten begrijpen dat u een groot belang heeft bij een goede afloop van uw strafzaak in Groningen en bieden u dan ook graag de beste verdediging. Als u niet veel verdient, behandelen wij uw zaak graag op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Wij werken landelijk, en behandelen iedere zaak, of deze nu betaald of gesubsidieerd is, met evenveel aandacht. Daar staan wij voor!