Strafrechtadvocaat voor valsheid in geschrift in Groningen

Advocaat voor valsheid in geschrift in Groningen

Wordt u verdacht van valsheid in geschrift in Groningen? U zult dan waarschijnlijk een dagvaarding ontvangen om voor de rechter in Groningen te verschijnen. Aan u kan een gevangenisstraf en/of geldboete opgelegd worden. Het vervalsen van een geschrift is namelijk strafbaar. Als u bent uitgenodigd door de politie voor een verhoor of voor de rechter moet verschijnen is het verstandig om u bij te laten staan door een ervaren strafrecht advocaat. Onze advocaten hebben veel ervaring met zaken als valsheid in geschrift in Groningen. Een strafrechtadvocaat kan in sommige gevallen de straf beperken of zorgen voor vrijspraak.

Wat is valsheid in geschrift?

Wanneer is nu precies sprake van valsheid in geschrift? Valsheid in geschrift is het vervalsen van een document en deze gebruiken alsof dit een echt document is. U laat anderen dus geloven dat u een officieel document in handen heeft. Een vorm van valsheid in geschrift die veel voorkomt is bijvoorbeeld het vervalsen van loonstroken om een hypotheek te verkrijgen. Ook vervalsen sommige mensen hun diploma’s.

Valsheid in geschrift is strafbaar gesteld in artikel 225 van het Wetboek van Strafrecht. Het moet gaan om een geschrift dat bestemd is om tot het bewijs van enig feit te dienen, dat valselijk is opgemaakt of vervalst met het oogmerk om het als onvervalst te gebruiken. Ook als u opzettelijk gebruik maakt van een geschrift dat door een ander is opgesteld, bent u strafbaar.

Valsheid in geschrift wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren en/of een geldboete van €82.000,-. U ziet dat dit fikse straffen zijn. Misschien dacht u wel dat het niet zo ernstig was om even een cijfertje of een datum aan te passen of wist u echt niet dat u een vervalst papier in handen had. Het is dan verstandig dat u een ervaren strafrechtadvocaat inschakelt, die u kan verdedigen tijdens de terechtzitting. Hij kan u verdedigen en in sommige gevallen zorgen voor een lagere straf. Als het blijkt dat er niet voldoende bewijs is, wordt u vrijgesproken.

 

Straf door politierechter in Groningen voor valsheid in geschrift

Het Wetboek van Strafrecht noemt slechts maximumstraffen voor valsheid in geschrift. De politierechter heeft de mogelijkheid om te kijken naar een richtlijn voor strafvordering. Deze richtlijn voor valsheid in geschrift geeft straffen weer voor bepaalde vormen van valsheid in geschrift. Als u bijvoorbeeld een vals rijbewijs voorhanden heeft krijgt u volgens de richtlijn een gevangenisstraf van 2 maanden. Als u een valse arbeidsovereenkomst of loonstrook voorhanden heeft of opstelt, kunt u een gevangenisstraf van 2-4 maanden opgelegd krijgen. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement onder valse personalia, zonder verdere schade wordt doorgaans een gevangenisstraf  van één maand opgelegd. Bij een schadebedrag tot €1000,- wordt de gevangenisstraf verhoogd naar 2 maanden.

Als u een diploma, bul of certificaat vervalst, maar deze niet gebruikt, dan wordt doorgaans een geldboete van €750-€1000,-  opgelegd of een taakstraf van 60-80 uur. Als u wel gebruik heeft gemaakt van een vervalst diploma, bul of certificaat krijgt u volgens de richtlijn een taakstraf van 90-120 uur opgelegd. Bij een reeks diplomavervalsingen, krijgt u per vervalsing een gevangenisstraf van 3-4 weken, volgens de richtlijn.

Houdt u er rekening mee dat dit een richtlijn is voor de strafmaat. Een rechter zal in veel gevallen maatwerk leveren, afhankelijk van de feiten en omstandigheden in uw stafzaak in Groningen.
 

TOM-zitting of OM-zitting in Groningen: Een advocaat

Het kan ook zo zijn, dat u in plaats van een dagvaarding, een uitnodiging  heeft ontvangen om op een TOM-zitting of OM-zitting in Groningen te verschijnen. Bij een TOM-zitting wordt aan u, zonder tussenkomst van een rechter, een transactievoorstel gedaan door de Officier van Justitie. Bij een OM-zitting zal aan u een strafbeschikking worden opgelegd. Let op! Een Officier van Justitie is geen rechter, en legt vaak hogere straffen. Tevens zorgt een strafbeschikking voor een aantekening op uw strafblad. Een strafrecht advocaat kan verzet indienen tegen de strafbeschikking zodat er alsnog uitspraak gedaan zal worden door een onafhankelijke rechter. Op deze manier kan uw advocaat een te hoge strafoplegging voorkomen en bestaat er zelfs een kans op vrijspraak.

 

Strafrechtadvocaat voor valsheid in geschrift in Groningen

Indien u een dagvaarding ontvangen heeft om voor de rechter in Groningen te verschijnen, is het altijd verstandig om een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen. Een strafrecht advocaat zal dan uw dossier bij het Arrondissmentsparket Noord-Nederland, locatie Groningen opvragen en kan uw positie bepalen in uw strafzaak in Groningen. Uw strafrecht advocaat zal u tijdens de zitting in Groningen verdedigen. Onze strafrechtspecialisten kunnen er in sommige gevallen voor zorgen dat uw straf lager uitvalt of vrijgesproken wordt.

 

Contact met een strafrecht advocaat voor valsheid in geschrift in Groningen

Als u graag contact wil met een strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen, vult u dan onderstaand formulier in. Een strafrecht advocaat neemt dan geheel vrijblijvend contact met u op. Bij ons wordt u altijd bijgestaan door een strafrechtadvocaat met veel ervaring in zaken zoals valsheid in geschrift. U wordt bij ons nooit bijgestaan door een stagiaire of beginnend advocaat. Op die manier kunnen wij u de beste verdediging garanderen voor uw strafzaak in Groningen. Als u niet veel verdient, kunnen wij u tevens bijstaan op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Wij behandelen Pro Deo- en gesubsidieerde zaken met evenveel zorg en aandacht als betaalde zaken. Daar staan wij voor!