Strafrechtadvocaat voor TOM-zitting in Groningen

Advocaat voor TOM-zittingen in Groningen

Als u wordt verdacht van een strafbaar feit kan de Officier van Justitie aan u een voorstel doen om strafvervolging te voorkomen. Dit gebeurt tijdens een zogenaamde TOM-zitting. U zult van de Officier van Justitie in Groningen een uitnodiging krijgen om op de TOM-zitting te verschijnen. Op deze manier hoeft u niet meer voor de rechter te verschijnen. Dit kan u heel verleidelijk in de oren klinken, maar let u goed op! De Officier van Justitie is geen rechter en legt vaak hogere straffen op dan de straffen van de rechter in Groningen. Neemt u dus altijd een ervaren strafrechtadvocaat mee naar de TOM-zitting in Groningen om dit te voorkomen!

Wat is een TOM-zitting?

Een TOM-zitting is een zitting waarbij het Openbaar Ministerie een voorstel ter afdoening van de strafzaak doet aan de verdachte. Hiermee kunt u als verdachte voorkomen dat u naar de rechter moet voor uw strafzaak. U moet natuurlijk niet zomaar met ieder voorstel akkoord gaan. U kunt zich in uw strafzaak in Groningen het best bij laten staan door een ervaren strafrechtadvocaat. Een strafrecht advocaat kan u adviseren over het voorstel dat gedaan wordt de Officier van Justitie.

Tijdens de TOM-zitting kan u een transactie worden aangeboden om uw strafzaak in Groningen af te doen. Een transactie wil zeggen dat u een geldbedrag zal moeten betalen om de zaak af te wikkelen. Ook kan er een strafbeschikking opgelegd worden door de Officier van Justitie, dit kan een taakstraf zijn, een geldboete of bijvoorbeeld een rij-ontzegging. U moet niet zomaar iedere straf accepteren. U krijgt namelijk door een TOM-zitting wel een aantekening op uw strafblad. Om goed in te kunnen schatten wat u wel of wat u niet moet accepteren is het raadzaam dat u een strafrechtadvocaat meeneemt naar de TOM-zitting in Groningen.

 

Wat voor een voorstel u kunt verwachten en het belang van een advocaat

Vaak bestaat een voorstel van de Officier van Justitie uit het aanbieden van een werkstraf of een ander soort traject. Er kan zelfs een taakstraf van 120 uur worden opgelegd. Dit zijn meer dan drie volledige werkweken! U zult de tijd dus ergens vandaan moeten halen want u bent verplicht deze taakstraf uit te voeren. Als u dit niet doet moet u uw straf in hechtenis uitzitten.

Tevens kunnen er hoge geldboetes opgelegd worden die u ook verplicht bent om te betalen. Zo blijven sommige mensen na een TOM-zitting met hoge schulden achter. Het is dus heel belangrijk om u bij te laten staan door een advocaat die ervaring heeft met een TOM-zitting in Groningen. Een advocaat kan u tevens adviseren wat u te wachten staat in uw strafzaak in Groningen.

 

TOM-zitting: Een advocaat

Als u een uitnodiging voor een TOM-zitting in Groningen heeft ontvangen, is het erg belangrijk dat u contact opneemt met een ervaren strafrechtadvocaat. Een advocaat kan namelijk binnen twee weken nadat de strafbeschikking door de Officier van Justitie is uitgevaardigd, nog verzet indienen. Door verzet kunt u wellicht ook een aantekening op uw strafblad voorkomen. Als u in verzet gaat, betekent het dat u de strafbeschikking niet accepteert. Het voordeel hiervan is dat een onafhankelijke rechter dan alsnog uitspraak zal doen in uw strafzaak in Groningen. Het is in veel gevallen beter als de rechter uitspraak doet, omdat de Officier van Justitie vaak hogere straffen oplegt.

 

Contact met een strafrechtadvocaat voor een TOM-zitting in Groningen

Als u een uitnodiging ontvangen heeft voor een TOM-zitting in Groningen, vult u dan onderstaand formulier in. Indien u dit doet, zal een van onze strafrecht advocaten u vrijblijvend bellen om een en ander te bespreken. U wordt bij ons nooit bijgestaan door een stagiaire, maar altijd door een professionele en ervaren strafrechtspecialist voor uw strafzaak in Groningen. Als u niet veel verdient, dan kunnen wij u helpen op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden voor uw strafzaak in Groningen. Wij besteden evenveel zorg en aandacht aan gesubsidieerde zaken als aan betaalde strafzaken. Daar staan wij voor!