Strafrechtadvocaat voor rijden onder invloed in Groningen

Advocaat voor rijden onder invloed in Groningen

Heeft u een dagvaarding ontvangen voor rijden onder invloed in Groningen? U zult dan verantwoording af moeten leggen aan de politierechter aan het Guyotplein 1 in Groningen. De politierechter zal aan u een straf opleggen en kan tevens bepalen dat uw rijbewijs ingevorderd wordt. Dit kan u uw baan kosten. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u tijdens de zitting in Groningen verdedigen en in sommige gevallen kan voorkomen worden dat u uw rijbewijs kwijtraakt. Schakelt u daarom altijd tijdig een ervaren strafrecht advocaat in voor uw strafzaak in Groningen.

Wanneer is sprake van rijden onder invloed in Groningen?

De Wegenverkeerswet stelt rijden onder invloed strafbaar. Op grond van de Wegenverkeerswet mag de politierechter in Groningen voor rijden onder invloed een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en/of een geldboete van maximaal €20.500,- opleggen. Ook kan de rechter uitspreken dat uw rijbewijs ingenomen wordt. Dit is zorgelijk, omdat u soms compleet afhankelijk bent van uw rijbewijs. U bent misschien wel beroepschauffeur en daarom kunt u uw werk niet uitvoeren zonder rijbewijs. Een ervaren strafrecht advocaat kan dit voor u naar voren brengen tijdens de terechtzitting in Groningen. 

De hoeveelheid alcohol die u mag nuttigen, om nog steeds te mogen rijden is afhankelijk van het type bestuurder dat u bent. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen beginnend- en normale bestuurders. U bent beginnend bestuurder als u korter dan vijf jaren in het bezit bent van uw rijbewijs. U mag dan een promillage van 0,8% alcohol in uw bloed hebben. Bij een normale bestuurder is dit 1,3%.

Als u heeft geweigerd mee te werken aan het alcoholonderzoek in Groningen, bent u ook strafbaar en kan aan u een straf worden opgelegd.

 

Straf voor rijden onder invloed door politierechter in Groningen

Vaak zal de politierechter in Groningen kijken naar de richtlijn voor strafvordering om tot een straf te komen voor rijden onder invloed. Vaak wordt er een geldboete opgelegd voor rijden onder invloed. Ook een ontzegging van de rijbevoegdheid komt vaak voor. Als u echt veel gedronken heeft kan er tevens een taakstraf worden opgelegd of voorwaardelijke gevangenisstraf. Dit hangt altijd af van de omstandigheden in uw strafzaak in Groningen.

Als u contact opneemt met een strafrechtadvocaat kan hij u precies vertellen wat u te wachten staat en u adviseren over de strafmaat.

 

TOM-zitting of OM-zitting in Groningen: Een advocaat

Als vast is gesteld dat u heeft gereden onder invloed wordt u niet altijd gedagvaard om voor de politierechter in Groningen te verschijnen. Vaak zal de Officier van Justitie u zelfstandig vervolgen, zonder tussenkomst van een onafhankelijke rechter. Bij een TOM-zitting in Groningen zal de Officier van Justitie u een transactievoorstel doen, en bij een OM-zitting in Groningen zal de Officier van Justitie u een strafbeschikking opleggen. Let u goed op! De Officier van Justitie is geen rechter, en het komt in de praktijk vaak voor dat er bij een dergelijke zitting hogere straffen opgelegd worden. Het kan zo zijn dat uw rijbewijs een stuk langer ingenomen wordt, of u een hogere geldboete krijgt opgelegd. Dat is natuurlijk niet wat u wil. Ga daarom niet alleen en laat u altijd bijstaan door een ervaren strafrecht advocaat!

 

Strafrecht advocaat voor rijden onder invloed in Groningen

Als u een dagvaarding heeft ontvangen om voor de politierechter aan het Guyotplein 1 in Groningen te verschijnen, dan is het aan te raden om u bij te laten staan door een ervaren strafrechtadvocaat. Een strafrechtadvocaat kan voor u uw dossier opvragen en kijken naar de relevante feiten van uw strafzaak in Groningen. Een strafrecht advocaat kan u vervolgens op grond van een richtlijn ongeveer vertellen hoe de straf uit gaat vallen en zal voor u een lagere straf proberen te bepleiten.

 

Contact met een advocaat voor rijden onder invloed in Groningen

Indien u graag contact wil met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen, vult u dan onderstaand contactformulier in. Er wordt dan geheel vrijblijvend contact met u opgenomen. Wij kunnen u verzekeren van de beste verdediging, doordat er altijd een ervaren strafrechtadvocaat aan uw strafzaak in Groningen zal werken. Wij begrijpen dat u een groot belang heeft bij een goede uitkomst. Als u niet veel verdient, behandelen wij uw zaak graag op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijs overeengekomen worden. Wij werken landelijk, en behandelen iedere strafzaak in Groningen met evenveel zorg en aandacht, of deze nu betaald is, of op basis van Pro Deo. Daar staan wij voor! Tevens werken wij landelijk.