Strafrechtadvocaat voor politieverhoor in Groningen

Advocaat voor politieverhoor in Groningen

Bent u uitgenodigd voor een politieverhoor in Groningen? De politie wil iets van u weten en daarom zult u hierover een verklaring af moeten leggen. Deze verklaring zal door de politie op papier worden gezegd. U bent niet verplicht om te verklaren omdat iedereen in Nederland het recht heeft om te zwijgen. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten wanneer u beter iets kunt zeggen of wanneer u zich beter kunt beroepen op uw zwijgrecht. Tijdens het politieverhoor kan er druk op u gezet worden door de politie. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u iets verklaart dat in uw nadeel werkt. Sinds 1 maart 2016 heeft u het recht op bijstand door een advocaat tijdens het politieverhoor in Groningen. Het is verstandig van dit recht gebruik te maken, omdat een advocaat u precies kan vertellen wat u wel en niet moet zeggen.

Wat is een politieverhoor?

Een politieverhoor hoort vaak bij een onderzoek naar een strafbaar feit. Als u ergens van verdacht wordt, of ergens bij betrokken bent, kan het zo zijn dat de politie in Groningen u uitnodigt om op het politiebureau te komen voor een verhoor. Vaak zijn er twee verbalisanten aanwezig die vragen stellen en deze vervolgens op papier zetten.

Natuurlijk voelt u zich niet op uw gemak tijdens een politieverhoor. U weet misschien niet wat gevraagd zal worden en waar u het beste op kunt antwoorden zodat u niets belastends over uzelf verklaart. Het is dan ook verstandig om al voor het politieverhoor in Groningen een strafrechtadvocaat in te schakelen. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent en kan uw advocaat met u mee naar het politieverhoor.

 

Politieverhoor in Groningen: Een advocaat

Als u een uitnodiging hebt ontvangen voor een politieverhoor is het noodzakelijk dat u een ervaren strafrechtadvocaat inschakelt. Sinds 1 maart 2016 heeft u namelijk het recht op een advocaat tijdens het verhoor in Groningen. Een advocaat kan u helpen tijdens het verhoor. Zo hoeft u niet op alle vragen antwoord te geven, en moet u zich niet onder druk laten zetten. Het is een feit van algemene bekendheid dat er tijdens een dergelijk verhoor hoge druk op de verdachte gezet wordt. Een strafrechtadvocaat kan de verbalisant tijdens het verhoor hierop wijzen. Ook zorgt een advocaat ervoor dat u na het verhoor een schriftelijke verklaring meekrijgt en dat fouten in het rapport worden voorkomen. Al met al is het dus verstandig u bij te laten staan door een ervaren strafrechtadvocaat die u tijdens het verhoor op uw rechten kan wijzen.

 

De invloed van een advocaat tijdens het politieverhoor

Sommige verdachten kiezen ervoor om afstand te doen van het recht op een advocaat tijdens het verhoor. Dit is niet verstandig! Een advocaat kan veel invloed uitoefenen tijdens het politieverhoor in Groningen. Vaak wordt door de politie angst aangepraat, en laten zij u geloven dat u eerder vrij wordt gelaten als u meteen verklaart, zonder op uw advocaat te wachten. Zorg ervoor dat u dit niet laat gebeuren. De verklaring die u zonder advocaat aflegt zal later tegen u gebruikt worden tijdens de veroordeling. Een advocaat kan u sturen tijdens het verhoor en ervoor zorgen dat u uzelf niet onnodig benadeeld. Ook zorgt een advocaat ervoor dat de politie geen ongeoorloofde druk op u uitoefent.

Bent u uitgenodigd voor een politieverhoor? Neem dan tijdig contact op met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw verhoor in Groningen!

 

Contact met een advocaat voor uw politieverhoor

Als u graag in contact wil komen met een ervaren strafrechtadvocaat die u kan bijstaan tijdens uw politieverhoor, vult u dan onderstaand contactformulier in. Er zal dan zo snel mogelijk en geheel vrijblijvend contact met u worden opgenomen. Wij verzekeren u van de beste bijstand in Groningen doordat u altijd wordt bijgestaan door een ervaren strafrechtspecialist, en nooit door een stagiaire of beginnend advocaat. Onze strafrechtadvocaten hebben veel verstand van de gang van zaken tijdens een politieverhoor. Als u niet veel verdient staan wij u graag bij op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Wij behandelen iedere zaak met evenveel zorg en aandacht, daar staan wij voor! Tevens werken wij landelijk.