Strafrechtadvocaat voor bijstand tijdens politieverhoor in Groningen

Advocaat voor politierechterzitting in Groningen

Als u verdacht wordt van een strafbaar feit, dan zult u waarschijnlijk voor de politierechter aan het Guyotplein 1 in Groningen moeten verschijnen. De reden dat u voor de politierechter moet verschijnen, en niet voor de meervoudige kamer is gelegen in het feit dat het gaat om een vrij eenvoudig delict. De politierechter mag, omdat hij alleen rechtspreekt, een maximale gevangenisstraf van 12 maanden opleggen.

Wat is een politierechter?

De politierechter in Groningen is een rechter die relatief eenvoudige strafzaken behandelt. U kunt dan denken aan winkeldiefstal, belediging, bedreiging, mishandeling etc. De politierechter spreekt alleen en dus niet samen met andere rechters zoals bij de meervoudige kamer. Dit is dan ook de reden dat hij geen zware straffen op mag leggen. Straffen hoger dan 12 maanden moeten namelijk altijd door drie rechters opgelegd worden.

Als u bent opgeroepen voor de politierechter in Groningen te verschijnen kan deze politierechter u niet meer dan 12 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf opleggen. Het is toch van belang dat u zich in uw strafzaak in Groningen bij laat staan door een ervaren strafrechtadvocaat. Een strafrecht advocaat kan er namelijk in veel gevallen voor  zorgen dat u een lagere straf krijgt, en kan in sommige gevallen zelfs voor vrijspraak zorgen.

 

Strafrechtadvocaat politierechter in Groningen

Indien u al een dagvaarding heeft ontvangen om te verschijnen voor de politierechter in Groningen, is het verstandig zo snel mogelijk contact op te nemen met een strafrecht advocaat. Een strafrechtadvocaat kan voor u uw dossier opvragen bij het Openbaar Ministerie en zal dan zijn best doen om u vrij te laten spreken, of zal zijn best doen voor een lagere straf. Indien u het niet eens bent met de opgelegde straf kan uw advocaat tevens hoger beroep voor u instellen binnen twee weken.

 

Contact met strafrechtadvocaat voor zitting bij politierechter in Groningen

Als u graag contact wil met een strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen, vult u dan onderstaand contactformulier in. Er zal dan geheel vrijblijvend contact met u worden opgenomen. Bij ons zal u altijd worden bijgestaan door een ervaren strafrechtspecialist, en nooit door een stagiaire. Zo kunnen wij u garanderen dat u de best mogelijke verdediging krijgt in uw strafzaak in Groningen. Als u niet veel verdient, kunnen wij u bijstaan op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak worden gemaakt. Een zaak op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand wordt bij ons altijd met evenveel zorg en aandacht behandeld als een betaalde zaak. Daar staan wij voor! Vul nu onderstaand formulier in voor een vrijblijvend gesprek met een strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen.