Strafrechtadvocaat voor hoger beroep in Assen

Advocaat hoger beroep in Groningen

Als u veroordeeld bent in een strafzaak in Groningen, kan het zijn dat u het niet eens bent met de straf die u opgelegd hebt gekregen. Het kan zo zijn dat u graag wil dat er nog eens goed naar uw zaak gekeken wordt. Een strafrecht advocaat kan u bijstaan in uw strafzaak in Groningen in hoger beroep. In sommige gevallen kan er tijdens het hoger beroep een lagere straf opgelegd worden, of wordt u vrijgesproken.

Wat is hoger beroep?

Als u het niet eens bent met de uitspraak van de rechtbank, kunt u binnen twee weken in hoger beroep gaan. Als u veroordeelt bent voor een misdrijf kunt u altijd in hoger beroep gaan. Bij een overtreding kan dat slechts als u bent veroordeeld tot een geldboete van hoger dan vijftig euro of een andere straf of maatregel opgelegd heeft gekregen.

Een strafrechtadvocaat kan in uw strafzaak in Groningen een grievenformulier opstellen. Hij kan dan voor u verwoorden waarom u het niet eens bent met de straf die u opgelegd heeft gekregen. Het is belangrijk dat dit goed onderbouwd wordt.

Het kan ook zo zijn dat de Officier van Justitie het niet eens is met de uitspraak van de rechtbank. De Officier van Justitie kan in dat geval ook in hoger beroep gaan. Hij zal dan aan het gerechtshof vragen een hogere straf op te leggen in uw strafzaak in Groningen.

Tijdens het hoger beroep zal de hele zaak opnieuw worden behandeld. De rechter bij het gerechtshof zal ook kijken naar alle feiten en omstandigheden en zal een nieuwe straf opleggen of houdt de uitspraak van de rechtbank in stand.

 

Zwaardere straffen in hoger beroep?

Als u in hoger beroep gaat doet u dat bij het gerechtshof. Uw strafzaak zal behandeld worden door drie rechters die uw zaak helemaal opnieuw zullen beoordelen. Het is erg belangrijk dat u een ervaren strafrecht advocaat meeneemt naar de hoger beroepszitting omdat het belangrijk is dat uw goede verdediging krijgt. Als dit niet zo is, loopt u namelijk de kans dat de straf nog hoger uitvalt dan in eerste aanleg.

 

Strafrechtadvocaat voor hoger beroep in Groningen

Omdat de uitspraak van het gerechtshof voor u van groot belang is, is het verstandig om u bij te laten staan door een ervaren strafrecht advocaat in uw strafzaak in Groningen. U bent het niet eens met de straf die is opgelegd door de rechter in Groningen, en wilt daarom dat de zaak herzien wordt. Een strafrecht advocaat kan het bewijs tegen u beoordelen en kan er in sommige gevallen voor zorgen dat de straf beperkt wordt of vrijspraak volgt.

 

Contact met een advocaat voor hoger beroep

Als u contact wil met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw hoger beroep in Groningen, vult u dan onderstaand contactformulier in. Op deze manier zal er geheel vrijblijvend contact met u worden opgenomen. Omdat goede bijstand in een hoger beroepszaak van groot belang is, wordt uw zaak altijd behandeld door een ervaren strafrechtspecialist, en nooit door een stagiaire. Uw strafzaak in Groningen kan behandeld worden op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand, als u niet veel verdient. In andere gevallen kan vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Of uw strafzaak in Groningen nu betaald is of gesubsidieerd, er wordt altijd met evenveel zorg en aandacht aan uw zaak gewerkt. Daar staan wij voor!