Strafrechtadvocaat voor fraude of oplichting in Groningen

Advocaat voor fraude en oplichting in Groningen

Als u verdacht wordt van fraude of oplichting in Groningen, dan zult u waarschijnlijk een dagvaarding ontvangen om voor de rechter aan het Guyotplein 1 in Groningen te verschijnen. Fraude en oplichting zijn strafbare feiten en de rechter in Groningen kan dan ook een gevangenisstraf en/of een geldboete aan u opleggen. Als u een ervaren strafrechtadvocaat inschakelt, heeft u kans dat u een lagere straf opgelegd krijgt. Een strafrechtadvocaat kan tevens voor u uitzoeken of de Officier van Justitie wel voldoende bewijs tegen u heeft gevonden. Als dit niet zo is, heeft u kans om vrijgesproken te worden. Het is dus verstandig om in alle gevallen een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen voor uw strafzaak in Groningen.

Wanneer is sprake van fraude of oplichting?

Er is sprake van fraude als u zaken anders voordoet dan zij zijn. U licht dus iemand op door een verkeerde voorstelling van zaken te geven. Dit kan zowel op geschrift als digitaal gebeuren. Bij fraude en oplichting is er altijd sprake van opzet.

Er zijn verschillende vormen van fraude, de meest voorkomende zijn onder andere belastingfraude, uitkeringsfraude, hypotheekfraude, diplomafraude en witwassen in Groningen.

Fraude is strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht. Het wetboek van Strafrecht beschrijft fraude als volgt: ‘valsheid in geschriften, opgave van onware gegevens en schending van de verplichting gegevens te verstrekken’. Om te kunnen spreken van fraude moet u opzettelijk handelen, een misleidende voorstelling van zaken geven, iemand benadelen, het oogmerk hebben om economisch voordeel te behalen en onrechtmatig handelen.

 

Straffen voor fraude door de politierechter in Groningen

Voor fraude kan aan u een gevangenisstraf van maximaal vier jaren en/of een geldboete van maximaal €82.000,- opgelegd worden. De rechter in Groningen zal zijn straf vaak bepalen aan de hand van een richtlijn voor strafvordering.

Volgens de richtlijn kunt u voor het oplichten van ėėn persoon tot een bedrag van €50,- een geldboete opgelegd krijgen van €225,-. Dit geldt alleen als het de eerste keer is dat u veroordeeld wordt voor oplichting/fraude in Groningen. Als u al vaker veroordeeld bent kunt u tevens een taakstraf opgelegd krijgen. Als u iemand oplicht of fraudeert voor een bedrag van €50,- tot €200,- dan krijgt u een geldboete van €350,- opgelegd volgens de richtlijn. Vanaf €200,- tot €100.000,- krijgt u een taakstraf opgelegd van 60 tot 180 uur.

Strafverzwarende omstandigheden zijn onder andere stelselmatige oplichting, mate van professionaliteit, meerdere slachtoffers en als u het slachtoffer bewust uitkiest. Voor Marktplaatsoplichting in Groningen wordt vaak een taakstraf van 50 tot 80 uur opgelegd.

Let op! Het gaat hier om een richtlijn. De politierechter in Groningen is niet verplicht zich aan de richtlijn te houden bij het opleggen van een straf. Dit is slechts een indicatie. De politierechter in Groningen zal vaak maatwerk leveren, afhankelijk van de feiten en omstandigheden van uw strafzaak in Groningen. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u verder adviseren over de strafmaat en verloop van uw strafzaak.

 

TOM-zitting of OM-zitting voor fraude of oplichting in Groningen

In sommige gevallen kan de Officier van Justitie u vervolgen zonder tussenkomst van een rechter. De Officier van Justitie zal u een uitnodiging sturen om op een TOM-of OM-zitting in Groningen te verschijnen. U krijgt dan door de Officier van Justitie een strafbeschikking of transactievoorstel aangeboden. Let u goed op! De Officier van Justitie is geen onafhankelijke rechter. In de praktijk zien we vaak dat er door de Officier van Justitie hogere straffen opgelegd worden. Ook krijgt u na afloop van een TOM- of OM-zitting een aantekening op uw strafblad. Voorkom dat u misschien wel onrechtvaardig gestraft wordt en laat u ook tijdens deze zitting in Groningen bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Een strafrechtadvocaat kan voor u een verweer voeren om uw straf te beperken.

 

Advocaat voor fraude of oplichting in Groningen

Als u verdacht wordt van fraude of oplichting in Assen is het belangrijk dat u tijdig contact opneemt met een ervaren strafrechtadvocaat. Oplichtingszaken zijn vaak ingewikkeld en daarom is het belangrijk dat u goede verdediging krijgt. Uw advocaat kan voor u uw strafdossier opvragen bij het Openbaar Ministerie in Groningen. Uw strafrechtadvocaat zal vervolgens het bewijs tegen u bekijken en kan u vertellen wat u te wachten staat in uw strafzaak in Groningen. Uw strafrechtadvocaat zal proberen om uw straf te beperken. Als er niet voldoende bewijs is, heeft u de kans om vrijgesproken te worden. Dit hangt altijd af van alle feiten en omstandigheden in uw strafzaak.

 

Contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor fraude of oplichting in Groningen

Wenst u contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen? Vult u dan onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk en geheel vrijblijvend terug. Bij ons bent u verzekert van de beste verdediging. Wij begrijpen dat u als cliënt een groot belang heeft bij de strafzaak in Groningen. U zult worden bijgestaan door een strafrechtadvocaat die vaak zaken met betrekking tot fraude/oplichting in Groningen behandelt. Als u niet veel verdient, staat wij u graag bij op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Wij werken landelijk.