Strafrechtadvocaat voor doorrijden na aanrijding in Groningen

Advocaat voor doorrijden na aanrijding in Groningen

Als u doorrijdt na een aanrijding in Groningen, bent u strafbaar. U riskeert een gevangenisstraf en/of geldboete. U zult waarschijnlijk voor moeten komen voor de rechter in Groningen om hier te verklaren waarom u dit strafbare feit heeft begaan. Vaak is het zo dat iemand door een shocktoestand doorrijdt. Het is begrijpelijk dat u bij ongeluk van de schrik op de vlucht slaat. Er kunnen verschillende redenen zijn die rechtvaardigen waarom u bent weggereden. Het is daarom ook van groot belang dat u een ervaren strafrechtadvocaat inschakelt. Een strafrecht advocaat kan er in sommige gevallen voor zorgen dat u een lagere straf krijgt, of zelfs vrij wordt gesproken.

Bent u doorgereden na een aanrijding?

Als u een aanrijding heeft gehad, is het heel goed voor te stellen dat u in paniek bent geraakt. U bent door deze schok weggereden omdat u niet wist wat u ander kon doen. Hoe begrijpelijk dit ook is, u bent wel strafbaar. Op grond van artikel 7 van de Wegenverkeerswet bent u verplicht om op de plaats van het ongeval te blijven totdat u behoorlijk de gelegenheid heeft geboden tot vaststelling van de identiteit van u en uw voertuig.

U bent strafbaar als u wist, of redelijkerwijs moest vermoeden dat een ander schade of letsel had of zelfs is doodgegaan door het ongeluk. U had daarbij moeten vermoeden dat u iemand in een hulpeloze toestand achterliet.

Het Openbaar Ministerie heeft een richtlijn voor strafvordering gemaakt waaruit afgelezen kan worden hoe hoog uw straf zal zijn. Dit hangt af van de schade die is ontstaan en of u zich hieraan al eerder schuldig heeft gemaakt. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u ongeveer vertellen wat u te wachten staat op basis van deze richtlijn.

 

Straffen voor doorrijden na een aanrijding

Doorrijden na een aanrijding zorgt ervoor dat de schade die personen lijden niet op een correcte manier afgehandeld kunnen worden. Dit wordt dan ook vaak zwaar bestraft door de rechter. U kunt denken aan hoge taakstraffen van tientallen uren. U moet ervoor zorgen dat u deze taakstraf uit gaat voeren, ook al heeft u een fulltime baan. U begrijpt dat dit uw werk in gevaar kan brengen en u misschien wel ontslagen wordt! Ook als u op zoek bent naar werk wordt dit moeilijker gemaakt als u een strafblad heeft voor het doorrijden na een aanrijding. Hierdoor wordt namelijk geen verklaring omtrent gedrag afgegeven.

Ook bestaat de kans dat u een gevangenisstraf opgelegd krijgt. Dit gebeurt vaak wanneer u al eerder veroordeeld bent voor het doorrijden na een aanrijding.

Tevens kan aan u een geldboete opgelegd worden. In Nederland worden vaak hoge geldboetes opgelegd die u verplicht bent te betalen! Dit kan ervoor zorgen dat u met een torenhoge schuld achterblijft. Een advocaat kan helpen om de geldboete voor u te beperken.

Neemt u tijdig contact op met een ervaren strafrechtadvocaat als u bent doorgereden na een aanrijding. Een advocaat kan voor u een verweer voeren en op deze manier proberen om uw straf te beperken. Wij begrijpen dat u een groot belang heeft bij een goede afloop van uw strafzaak in Groningen en staan u graag bij!

 

Doorrijden na aanrijding in Groningen: Een advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat kan voor u uw dossier opvragen bij het Arrondissmentsparket Noord-Nederland, locatie Groningen. Uw strafrechtadvocaat zal uw dossier onderzoeken en kijken naar de relevante feiten in uw strafzaak in Groningen. Uw strafrecht advocaat zal met u meegaan naar de terechtzitting in Groningen en zal proberen om uw straf te beperken of u vrij te laten spreken, door u op de best mogelijke manier te verdedigen.

 

TOM-zitting of OM-zitting in Groningen: bijstand door een strafrechtadvocaat

Het kan ook zo zijn dat u wordt uitgenodigd voor een TOM-zitting. In dit geval verschijnt u dus niet voor de rechter maar zal de Officier van Justitie u een straf opleggen. Let u hierbij goed op, een Officier van Justitie is namelijk geen rechter en legt vaak hogere straffen op. Neemt u dus altijd een advocaat mee voor uw strafzaak in Groningen. Een strafrechtadvocaat kan voor u in verzet gaan tegen de strafbeschikking. U voorkomt daarmee een aantekening op uw strafblad. Uw advocaat zal zijn best dan doen voor een beperking van de straf of vrijspraak.

 

Contact met een strafrechtadvocaat voor doorrijden na een aanrijding

Als u onderstaand formulier invult, wordt u geheel vrijblijvend teruggebeld door een van onze strafrechtadvocaten. Een strafrecht advocaat kan u bijstaan in uw strafzaak in Groningen. Bij ons wordt u altijd bijgestaan door een ervaren strafrechtspecialist, en nooit door een stagiaire. Zo kunnen wij u garanderen dat u de best mogelijke verdediging krijgt. Als u niet veel verdient, dan kunnen wij uw strafzaak in Groningen behandelen op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Wij behandelen Pro Deo- en gesubsidieerde zaken altijd met evenveel zorg en aandacht als betaalde zaken. Daar staan wij voor! Wij werken landelijk.