Strafrechtadvocaat voor belediging in Groningen

Advocaat Groningen voor belediging

Als u verdacht wordt van belediging kan het zijn dat u een dagvaarding heeft ontvangen om voor de rechter aan het Guyotplein 1 in Groningen te verschijnen. Het is belangrijk dat u zich bij laat staan door een ervaren strafrecht advocaat voor uw strafzaak in Groningen, omdat u op die manier kans heeft vrij te worden gesproken of een lagere straf te krijgen. De maximale gevangenisstraf voor belediging is drie maanden en/of een geldboete. Deze maximale straf kan onder verzwarende omstandigheden verhoogd worden.

Wat is belediging?

Eenvoudige belediging is strafbaar gesteld in artikel 266 van het Wetboek van Strafrecht. U bent strafbaar als u opzettelijk een belediging uit naar iemand. Dit kan door iets te roepen in het openbaar, op papier of per afbeelding. Belediging wordt zelden vervolgd, omdat degene die zich beledigd voelt zelf een aanklacht tegen u in zal moeten dienen.

Er zijn enkele strafverzwarende omstandigheden die de maximale straf op belediging verhogen. Deze omstandigheden zijn opgenomen in artikel 267 van het Wetboek van strafrecht. De straffen kunnen verzwaard worden bij:

  • Belediging van het openbaar gezag of van een ambtenaar in functie;
  • belediging van een bevriend staatshoofd
  • Belediging van de koning.

Indien u verdacht wordt van belediging is het altijd verstandig contact op te nemen met een strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen. Een strafrecht advocaat kan u vertellen wat u kunt verwachten en zal de situatie met u bespreken zodat hij een inschatting kan maken van uw strafzaak in Groningen.

 

Straffen voor belediging in Groningen en het belang van een advocaat

De straffen voor belediging kunnen hoog oplopen. U kunt voor een eenvoudige belediging, die u misschien niet zo bedoeld heeft, zomaar een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd krijgen! Dit heeft grote gevolgen voor u. Zo wordt u misschien ontslagen of wordt het in de toekomst moeilijker om werk te vinden omdat er geen verklaring omtrent gedrag afgegeven wordt. Een advocaat begrijpt dat u een groot belang heeft bij een goede afloop van uw strafzaak in Groningen. Een strafrechtadvocaat kan er in sommige gevallen voor zorgen dat de straf beperkt blijft.

Dit geldt ook wanneer er een geldboete opgelegd wordt. Over het algemeen zijn de geldboetes in Nederland erg hoog en kan voor belediging een geldboete van duizenden euro’s opgelegd worden. U bent verplicht om dit te betalen, waardoor u soms met een hoge schuld achterblijft. Een ervaren strafrecht advocaat kan u tevens voor de zitting in Groningen al vertellen wat u kunt verwachten met betrekking tot de strafmaat.  Schakelt u dus tijdig een advocaat in voor uw strafzaak in Groningen!

 

Strafrechtadvocaat voor belediging

Indien u verdacht wordt voor belediging heeft u waarschijnlijk een dagvaarding ontvangen om voor de rechter in Groningen te verschijnen. Het is belangrijk om voor de zitting contact te hebben met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen. Een strafrecht advocaat kan namelijk voor u uw dossier opvragen bij het Openbaar Ministerie en kan u adviseren over de verdere gang van zaken. Een advocaat kan er soms voor zorgen dat u een lagere straf krijgt, of in sommige gevallen kan hij ervoor zorgen dat u vrijgesproken wordt van het feit. Het kan ook zo zijn dat u in plaats van een dagvaarding een uitnodiging voor een TOM-zitting in Groningen heeft ontvangen.

 

TOM-zitting in Groningen: Een advocaat

Als u een uitnodiging heeft ontvangen om op een TOM-zitting te verschijnen betekent dit dat u een straf opgelegd krijgt zonder tussenkomst van een onafhankelijke rechter. De Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie zal dan een strafbeschikking uitvaardigen. Hierbij moet u goed opletten, aangezien een Officier van Justitie geen rechter is, legt hij vaak hogere straffen op. Van deze straf zal tevens een aantekening op uw strafblad gemaakt worden. Een strafrechtadvocaat kan voor u verzet instellen tegen deze strafbeschikking en kan ervoor zorgen dat alsnog een onafhankelijke rechter in Groningen de uitspraak zal doen. In sommige gevallen kan een strafrecht advocaat zelfs vrijspraak bereiken in uw strafzaak in Groningen.

 

Contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak voor belediging

Indien u graag contact wil met een ervaren strafrecht advocaat voor uw strafzaak in Groningen, vult u dan onderstaand contactformulier in. Een strafrechtadvocaat zal u dan geheel vrijblijvend terug bellen. Bij ons wordt uw strafzaak altijd behandeld door een ervaren strafrechtspecialist, en nooit door een stagiaire. Op deze manier kunnen wij u garanderen dat u de beste verdediging krijgt voor uw strafzaak in Groningen. Als u niet zoveel verdient, kunnen wij uw zaak behandelen op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Wij behandelen alle strafzaken in Groningen met dezelfde zorg en aandacht, of het nu gaat om een betaalde zaak of op basis van Pro Deo. Vul nu onderstaand formulier in voor een vrijblijvend gesprek met een strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen.