Strafrechtadvocaat voor bedreiging in Groningen

Advocaat bedreiging Groningen

Wordt u verdacht van bedreiging in Groningen? U zult dan waarschijnlijk een dagvaarding ontvangen om voor de rechter in Groningen te verschijnen. Aan u kan een gevangenisstraf en/of geldboete opgelegd worden. Het vervalsen van een geschrift is namelijk strafbaar. Als u bent uitgenodigd door de politie voor een verhoor of voor de rechter moet verschijnen is het verstandig om u bij te laten staan door een ervaren strafrecht advocaat. Onze advocaten hebben veel ervaring met zaken als bedreiging in Groningen. Een strafrechtadvocaat kan in sommige gevallen de straf beperken of zorgen voor vrijspraak.

Wat is bedreiging?

Artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht stelt de volgende bedreigingen strafbaar:

  • het dreigen met geweld tegen personen of zaken;
  • het dreigen met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of zijn goederen;
  • dreigen met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlening van diensten ontstaat;
  • dreigen met verkrachting, feitelijke aanranding van de eerbaarheid;
  • dreigen met enig misdrijf tegen het leven gericht;
  • dreigen met gijzeling;
  • dreigen met zware mishandeling;
  • dreigen met brandstichting.

Er kan zowel sprake zijn van een fysieke bedreiging als van een schriftelijke bedreiging. Bij fysieke bedreiging kan er sprake zijn van intimidatie en dreiging met bijvoorbeeld wapen. Ook met snelheid op iemand afrijden is een vorm van bedreiging. Fysieke bedreiging is vaak strafverzwarend.

Schriftelijke bedreiging kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zo kan er een dreigmail, dreigbrief of poederbrief worden verzonden. Ook valt een bedreiging via social media hieronder. Schriftelijke bedreiging wordt doorgaans makkelijker bewezen.

Als u verdacht wordt van bedreiging, neemt u dan tijdig contact op met een ervaren strafrechtadvocaat van advocaat-groningen.nl. Wij hebben veel ervaring in strafzaken met betrekking tot bedreiging en weten dan ook welke verdedigingsstrategie gehanteerd moet worden.

 

TOM-zitting of OM-zitting in Groningen: Een advocaat

Het kan ook zo zijn, dat u in plaats van een dagvaarding, een uitnodiging  heeft ontvangen om op een TOM-zitting of OM-zitting in Groningen te verschijnen. Bij een TOM-zitting wordt aan u, zonder tussenkomst van een rechter, een transactievoorstel gedaan door de Officier van Justitie. Bij een OM-zitting zal aan u een strafbeschikking worden opgelegd. Let op! Een Officier van Justitie is geen rechter, en legt vaak hogere straffen. Tevens zorgt een strafbeschikking voor een aantekening op uw strafblad. Een strafrecht advocaat kan verzet indienen tegen de strafbeschikking zodat er alsnog uitspraak gedaan zal worden door een onafhankelijke rechter. Op deze manier kan uw advocaat een te hoge strafoplegging voorkomen en bestaat er zelfs een kans op vrijspraak.

 

Strafrechtadvocaat voor bedreiging

Indien u een dagvaarding ontvangen heeft om voor de rechter in Groningen te verschijnen, is het altijd verstandig om een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen. Een strafrecht advocaat zal dan uw dossier bij het Arrondissmentsparket Noord-Nederland, locatie Groningen opvragen en kan uw positie bepalen in uw strafzaak in Groningen. Uw strafrecht advocaat zal u tijdens de zitting in Groningen verdedigen. Onze strafrechtspecialisten kunnen er in sommige gevallen voor zorgen dat uw straf lager uitvalt of vrijgesproken wordt.

 

Contact met een strafrecht advocaat Groningen voor bedreiging

Als u graag contact wil met een strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen, vult u dan onderstaand formulier in. Een strafrecht advocaat neemt dan geheel vrijblijvend contact met u op. Bij ons wordt u altijd bijgestaan door een strafrechtadvocaat met veel ervaring in zaken zoals bedreiging. U wordt bij ons nooit bijgestaan door een stagiaire of beginnend advocaat. Op die manier kunnen wij u de beste verdediging garanderen voor uw strafzaak in Groningen. Als u niet veel verdient, kunnen wij u tevens bijstaan op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Wij behandelen Pro Deo- en gesubsidieerde zaken met evenveel zorg en aandacht als betaalde zaken. Daar staan wij voor!