Strafrechtadvocaat voor afpersing in Groningen

Advocaat voor afpersing in Groningen

Als u verdacht wordt van afpersing zult u waarschijnlijk een dagvaarding ontvangen om voor de rechter aan het Guyotplein 1 in Groningen te verschijnen. De rechter ziet afpersing als een ernstig feit en kan daarom aan u een gevangenisstraf of geldboete opleggen. Wij begrijpen dat dat een grote invloed op uw leven kan hebben en helpen u daarom graag. In sommige gevallen kan een strafrecht advocaat er namelijk voor zorgen dat uw straf beperkt blijft.

Wat is afpersing?

Op grond van artikel 317 Wetboek van Strafrecht is er sprake van afpersing als een persoon door geweld of bedreiging met geweld, iemand dwingt om een goed, geld of gegevens af te geven. Afpersing is een bijzondere vorm van diefstal omdat de dader het betreffende goed niet wegneemt van een ander, maar omdat hij ervoor zorgt dat de ander het aan hem afgeeft. Dit gebeurt dan door bedreigingen te uiten ofwel bedreiging met geweld.

De straf die opgelegd kan worden voor afpersing is een gevangenisstraf van maximaal negen jaren en/of een geldboete van maximaal €82.000,-.

Er kunnen strafverzwarende omstandigheden meespelen in de straftoemeting. Op grond van artikel 312 lid 2 en 3 van het Wetboek van Strafrecht is de maximale hoogte van de straf een gevangenisstraf van twaalf jaren en/of een geldboete van maximaal  €82.000,- indien:

  • het feit wordt gepleegd gedurende de nacht, in een woning of op een besloten erf waarop een woning staat, op een openbare weg of in een rijdende trein;
  • het feit wordt gepleegd door twee of meer personen (in vereniging);
  • de schuldige zich de toegang tot de plaats van het misdrijf heeft verschaft door braak, inklimming, gebruik van valse sleutel, een valse order of een vals kostuum;
  • het feit zwaar lichamelijk letsel ten gevolge heeft;
  • het feit wordt gepleegd met het oogmerk een terroristisch misdrijf voor te bereiden of gemakkelijker te maken.

Indien het feit de dood van het slachtoffer ten gevolge heeft, kan er een gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren en/of geldboete van €82.000,- opgelegd worden.

 

Straffen voor afpersing door de politierechter in Groningen

De rechter kan voor afpersing hoge straffen opleggen. De hoogte van de straf is afhankelijk van de feiten in uw strafzaak in Groningen. Een advocaat kan u vooraf adviseren over de strafmaat en kan bekijken hoe de straf eventueel verlaagd zou kunnen worden.

Als u een gevangenisstraf opgelegd krijgt heeft dit een grote impact op uw leven. Onze advocaten begrijpen dat u dus een groot belang heeft bij een goede afloop van uw strafzaak in Groningen. Uw advocaat zal u dan ook altijd de beste verdediging bieden en kan vaak zorgen voor een goede afloop. Ook is het een feit dat in Nederland hoge geldboetes opgelegd worden voor afpersing. Sommige mensen blijven door een dergelijke geldboete jarenlang in de schulden zitten. U bent namelijk verplicht om een geldboete die door de rechter in Groningen is opgelegd, te betalen! Een advocaat kan u helpen en een goede verdediging bieden. Neemt u daarom dus tijdig contact op met een ervaren strafrechtadvocaat.

 

Strafrechtadvocaat voor afpersing in Groningen 

Indien u verdacht wordt van afpersing heeft u waarschijnlijk een dagvaarding ontvangen van de Officier van Justitie. U zult dan waarschijnlijk voor de rechter in Groningen moeten verschijnen om uzelf te verantwoorden. Het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat. Een advocaat kan voor u uw strafdossier opvragen bij het Openbaar Ministerie in Groningen. Uw advocaat kan vervolgens kijken wat aan u precies ten laste wordt gelegd en zal een sterk verweer opbouwen voor de zitting. Uw advocaat zal altijd proberen om uw straf te beperken. Als blijkt dat er niet voldoende bewijs is dat u iemand heeft afgeperst, bestaat de kans dat u wordt vrijgesproken van het feit.

 

Contact met een ervaren advocaat voor afpersing

Als u verdacht wordt van witwassen en u wilt graag in contact komen met een ervaren strafrecht advocaat, vult u dan onderstaand contactformulier in. Op deze manier zal u zo snel mogelijk en geheel vrijblijvend teruggebeld worden door een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Groningen. Als u niet veel verdient, staan wij u graag bij op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kunt u vaak tot een vaste prijsafspraak komen met uw advocaat. Wij werken landelijk en behandelen iedere zaak met evenveel zorg en aandacht. Daar staan wij voor! Vult u nu onderstaand contactformulier in om in contact te komen met een advocaat: